28 жовтня - День вигнання нацистських окупантів з України

День вигнання нацистських окупантів з України відзначається в країні щороку 28 жовтня

День вигнання нацистських окупантів з України відзначається в країні щороку 28 жовтня. Саме цього дня 1944 року з території України вигнано останнього солдата нацистського рейху. Так, 28 жовтня 1944 року визволений найзахідніший регіон України — Закарпаття. Тому саме цю дату визначено Указом Президента від 20 жовтня 2009 року як День визволення України від німецько-фашистських загарбників.

У цей день українці вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, мільйонів людей, які постраждали від дій фашистських окупантів, а головне – героїв-ветеранів Другої Світової війни, які дожили до наших днів та є для нас прикладом мужності, відваги, жертовності та любові до Батьківщини.

У ході визволення України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. осіб, протягом січня 1943 року – жовтня 1944 року було проведено серію блискучих наступальних операцій, в результаті яких 28 жовтня 1944 року радянські війська перейшли сучасний кордон України.
На представленцій виставці "Нам не забути днів війни...У нашій пам'яті вони", яку оформили бібліотекарі, можна переглянути документально-публіцистичну літературу, Книгу Пам'яті України та Книгу Скорботи України про загиблих земляків нашого краю, фото світлини.
За мир українці сплатили надзвичайно високу і страшну ціну – близько 9 мільйонів життів наших земляків. Добра пам’ять про кожного з них завжди буде жити в наших серцях.

Кiлькiсть переглядiв: 102

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.